Sådan startede det

De første skridt, som banede vejen for det, der i dag er Gl. Sunds Planteskole, blev taget af  Thora og Vagn Søndergaard fra Herning. På Nis Petersens vej skabte de en lille, men vidunderlig og spændende have, der med årene blev landskendt af planteelskere og samlere.

Såvel hjemme som senere på lejet grund i Lind og Gl. Sunds formerede Vagn et utal af rhododendron og mange andre surbundsplanter - herunder også mange lyngsorter - til stor glæde for kunder fra ind - og udland. Hans død 29. oktober 1990 var ikke blot et stort tab for hans nære familie og venner - men også for mange entusiastiske havefolk i Danmark.
 
   
Den nuværende ejendom blev købt af Ole Søndergaard i 1982, og i 1984 etableredes Gl. Sunds Planteskole ved Ella og Ole Søndergaard som momsregistreret virksomhed, med Vagn og Thora Søndergaard som meget væsentlige medarbejdere og inspiratorer ved de følgende års arbejde med opbygningen af firmaet. 

Siden da har en vedvarende udbygning af produktionsapparatet fundet sted, således at planteskolen i dag fremstår som en moderne virksomhed med en veludbygget maskinpark, der i videst mulig omfang drager nytte af den nyeste teknologi med  automatisering og rationalisering for at være konkurrencedygtig i forhold til nutidens engros marked.